Monday, July 26, 2010

Ambasadori rreh gruan!

Skandal në Prishtinë. Ambasadori i
Austrisë në Prishtinë, Walter Maria
Stojan, ka rrahur gruan e tij, Irina Stojan
Kariskowa. Gruaja e diplomatit ka
kërkuar ndihmën mjekësore.
NEBIH MAXHUNI
Prishtinë*

Nuk janë vetëm shqiptarët, në drejtim
të të cilëve shpesh bëhet me gisht si
personat që shpesh kanë probleme me
bashkëshortet, apo këto të fundit me
burrat e tyre. Gjithashtu, shqiptarët
nuk janë astë vetmit që mund t’ia japin
ndonjë flakaresh gruas së tyre. Sado që
njeriu mund të jetë i emancipuar, secili
apo secila mund të ketë çaste dobësie.
Këtë më së miri e vërteton Walter
Maria Stojan, ambasador i Austrisë në
Kosovë.
Aq keq e ka rrahur gruan e tij ambasadori
austriak, saqë ajo është dashur të
kërkojë ndihmën e mjekut. Madje, ajo
këtë e ka bërë në Qendrën Emergjente
në Qendrën Klinike Universitare të
Kosovës në Prishtinë. Irina Stojan
Kariskoëa, bashkëshortja e ambasadorit
austriak, ka kërkuar ndihmën e
mjekëve të Emergjencës, të mërkurën
rreth mesditës.
Nuk dihet saktë nëse incidenti ndërmjet
çiftit ka ndodhur në natën ndërmjet
të martës dhe mërkurës, apo të
mërkurën, në orët e paradites.
Por krejt çfarë dihet është se gruaja e
ambasadorit e ka pësuar vërtet keq. Së
paku sipas raportit mjekësor.
Nga goditjet, disa mjekë, në kushte
anonimati kanë treguar për Express se
disa pjesë të trupit të gruas së ambasadorit
kanë qenë të nxira.
Irina Stojan Kariskoëa nuk ka bërë pak
kontrolle. Përveç marrjes së infuzionit,
ajo ka bërë thuajse të gjitha fotografimet
e rënda e të lehta, gati për
të gjitha pjesët e trupit.
Burime të Expressit sqarojnë se ajo ka
qenë e shoqëruar nga dy pjesëtarë të
Policisë së Kosovës si dhe një përkthyes.
Për më shumë se tri orë, Irina
Stojan Kriskoëa ka qëndruar në
dhomat e reanimit të Qendrës
Emergjente në Prishtinë.
Këtë rast të veçantë e konfirmojnë për
Express edhe mjekët kujdestarë të
Qendrës Emergjente në Klikën Universitare
në Prishtinë.
Duke mos dashur ta cilësojë këtë rast
si diçka të jashtëzakonshme, por vetëm
si një pacient që ka kërkuar ndihmë
mjekësore, Avdush Bajgora, mjek
kujdestar, tregon për Express se
bashkëshortja e ambasadorit të
Austrisë në Kosovë, ka pasur në trup
shenja të dhunës.
Sipas mjekut Bajgora, bashkëshortja e
ambasadorit të Austrisë ka pasur
shenja të shkaktuara nga goditjet në
qafë dhe pjesë të tjera të trupit.
“Ajo ka ardhur në këtë qendër me
lëndime të lehta trupore, ku janë
vërejtur disa shenja në qafë, në pjesën e
pasme, si dhe në pjesë të tjera të trupit,
të shkaktuara si pasojë e goditjeve”,
shpjegon mjeku Bajgora për Express.
Sipas tij, në fillim, pacientes Irina
Stojan Kriskoëa i është dhënë terapi
për parandalimin e të vjellave, e më
pas i është dhënë edhe një infuzion.
“Pas këtyre terapive, asaj i janë bërë
edhe CT-të në qafë dhe kokë, për
shkak se ajo deklaronte se kishte
dhembje”, shpjegon mjeku Bajgora.
“Po ashtu, pacientes i është bërë edhe
NEBIH MAXHUNI
Prishtinë*
një incizim i thellë i CT-së”, tregon
mjeku kujdestar. Vizita e bashkëshortes
së ambasadorit të Austrisë
në Kosovë është e regjistruar edhe në
librin e pacientëve, e cila figuron se
është e lindur në vitin 1974.
“Gjatë gjithë kohës sa ajo është kuruar,
me të kanë qëndruar dy pjesëtare të
Policisë së Kosovës dhe një përkthyese
”, thotë mjeku Avdush Bajgora.
“Pas të gjitha fotografimeve dhe
incizimeve, ajo është liruar për në
shtëpi”, sqaron mjeku për Express.
Në raste të dhunës, zakonisht Policia e
Kosovës është e obliguar që rastin ta
regjistrojë. Por jo kësaj here, në raportin
e zakonshëm zyrtar të sigurisë për
njëzet e katër orët e ditës së martë, 20
korrik, i cili publikohet në ditën
pasuese, ky rast nuk është askund.
Zyrtarë të Policisë së Kosovës nuk kanë
qenë në gjendje të japin asnjë shpjegim
në lidhje me këtë çështje, edhe pse dy
pjesëtarë të saj e kanë shoqëruar gjatë
tërë kohës gruan e ambasadorit
austriak.
Megjithëkëtë, jozyrtarisht, Expressi ka
kuptuar se rasti nuk është lejuar të
regjistrohet me insistimin e vetë Irina
Stojan Kriskoëa, gruas së ambasadorit.
Gazeta ka kontaktuar edhe zyrtarë të
Ambasadës së Austrisë në Prishtinë, të
cilët megjithëse premtuan e do të japin
qëndrimin e tyre zyrtar, ata këtë nuk e
bënë. Sipas tyre, Ambasadori nuk
ndodhet në Kosovë dhe deri në javen
tjetër nuk mund të japin asnjë përgjigje.
*Reporter i gazetës Express në Prishtinë

No comments: