Saturday, August 7, 2010

Dhjetë super sekretet më të çuditshme të qeverive botërore

Nga UFO-t e Churchill-it te eksperimentet e CIA-s e deri te John Lenon

Qeveria nuk ruan vetëm sekretet ushtarake. Ka informacione të tjera, si ai që Churchill ka urdhëruar fshehjen e informacionit mbi shfaqjen e UFO-ve që janë më shqetësues. Dyzet e pesë vjet pas vdekjes së tij, Winston Churchill vazhdon të përbëjë lajm. Winston Churchill ka qenë tepër i interesuar për UFO-t dhe në mbi 6000 faqe të dosierit britanik mbi shfaqjen e tyre nga vitet 96-2000 shumë janë raste të jashtëzakonshëm, duke filluar nga ai i Stamford Bridge. Zyrtarisht është pranuar se Churchill e ka fshehur këtë çështje në mënyrë që të shkaktonte “panik masiv” në radhët e njerëzve. Projekti “MKULTRA” ishte emri i koduar i një programi kërkimor i CIA-s për kontrollin e mendjes, i zhvilluar nga Zyra e Inteligjencës Shkencore. Programi nisi në fillim të viteve ’50 dhe përdori qytetarët amerikanë si subjekte testimi. Të dhënat e publikuara dëshmojnë se ky projekt përfshinte përdorimin e shumë drogërave, si dhe metodologji tjetër për të manipuluar gjendjet mendore të individëve apo për të ndryshuar funksionin e trurit.Zona 51 shfaqet në çdo listë teorish konspirative, veçanërisht në lidhje me alienët. Zona 51, në fakt është reale. Një fakt tjetër është se mbi këtë zonë nuk ka asnjë trajektore kalimi për linjat ajrore. Shumë programe televizive janë përpjekur të shpjegojnë se çfarë ndodh atje, por gjithçka është arritur është se vendi shërben si bazë eksperimenti për mjetet fluturuese. Sipas teorisë konspirative aty janë prodhuar armë të avancuara, të cilat s’mund të krijoheshin nga njerëzit, por mendohet se janë marrë nga disku fluturues që u përplas në Rosuell, në vitin 1947. Në vitin 1967 një astronom sovjetik bëri thirrje për një përpjekje të bashkuat të të gjithë shkencëtarëve të botës për të zbuluar natyrën e objekteve të paidentifikuara fluturuese. Shkencëtari, Feliks Zigel ishte aq i bindur për ekzistencën e disqeve fluturuese sa tha, “Fatkeqësisht, shkencëtarë të caktuar, si në Bashkimin Sovjetik dhe si në SHBA e mohojnë ekzistencën e problemit në vend që të ndihmojnë për ta zgjidhur”. Liqeni Inverness në Skoci, i njohur për praninë e përbindeshit Loch Ness. Shfaqja e përbindëshit daton në shekullin e gjashtë para Krishtit. Tregohet që edhe në ditët e sotme janë parë shenja të pranisë së tij në liqen. Kjo gjë i ka bërë turistët të frikësohen e gjithashtu të bëhen kuriozë e të vërshojnë drejt liqenit për të kapur ndonjë pamje të përbindëshit. Nga viti 1960 deri në vitin 1965 CIA krijoi të paktën tetë komplote për të vrarë liderin kuban, Fidel Castro. Sipas një raporti të përgatitur në vitin 1967 dhe të deklasifikuar 36 vjet më vonë, CIA mendoi të përdorte cigare, ajër të helmuar, pilula me helm, kërpudha dhe një shiringë të mbushur me helm. Por një ide qendronte mbi të tjerat: Plani për të vrarë Castro-n me një guaskë të mbushur me eksploziv, pasi ai adhuronte të notonte. Por, edhe kjo skemë dështoi.

Churchill dhe UFO-t
Dyzet e pesë vjet pas vdekjes së tij, Winston Churchill vazhdon të përbëjë lajm. Winston Churchill ka qenë tepër i interesuar për UFO-t dhe në mbi 6000 faqe të dosierit britanik mbi shfaqjen e tyre nga vitet 96-2000 shumë janë raste të jashtëzakonshëm, duke filluar nga ai i Stamford Bridge. Zyrtarisht është pranuar se Churchill e ka fshehur këtë çështje në mënyrë që të shkaktonte “panik masiv” në radhët e njerëzve.

Eksperimentet e CIA-s
Projekti “MKULTRA” ishte emri i koduar i një programi kërkimor i CIA-s për kontrollin e mendjes, i zhvilluar nga Zyra e Inteligjencës Shkencore. Programi nisi në fillim të viteve ’50 dhe përdori qytetarët amerikanë si subjekte testimi. Të dhënat e publikuara dëshmojnë se ky projekt përfshinte përdorimin e shumë drogërave, si dhe metodologji tjetër për të manipuluar gjendjet mendore të individëve apo për të ndryshuar funksionin e trurit.

Zona 51
Zona 51 shfaqet në çdo listë teorish konspirative, veçanërisht në lidhje me alienët. Zona 51, në fakt është reale. Një fakt tjetër është se mbi këtë zonë nuk ka asnjë trajektore kalimi për linjat ajrore. Shumë programe televizive janë përpjekur të shpjegojnë se çfarë ndodh atje, por gjithçka është arritur është se vendi shërben si bazë eksperimenti për mjetet fluturuese. Sipas teorisë konspirative aty janë prodhuar armë të avancuara, të cilat s’mund të krijoheshin nga njerëzit, por mendohet se janë marrë nga disku fluturues që u përplas në Rosuell, në vitin 1947

UFO-t në Bashkimin Sovjetik
Në vitin 1967 një astronom sovjetik bëri thirrje për një përpjekje të bashkuat të të gjithë shkencëtarëve të botës për të zbuluar natyrën e objekteve të paidentifikuara fluturuese. Shkencëtari, Feliks Zigel ishte aq i bindur për ekzistencën e disqeve fluturuese sa tha, “Fatkeqësisht, shkencëtarë të caktuar, si në Bashkimin Sovjetik dhe si në SHBA e mohojnë ekzistencën e problemit në vend që të ndihmojnë për ta zgjidhur”.

Përbindeshi Skocez
Liqeni Inverness në Skoci, i njohur për praninë e përbindeshit Loch Ness. Shfaqja e përbindëshit daton në shekullin e gjashtë para Krishtit. Tregohet që edhe në ditët e sotme janë parë shenja të pranisë së tij në liqen. Kjo gjë i ka bërë turistët të frikësohen e gjithashtu të bëhen kuriozë e të vërshojnë drejt liqenit për të kapur ndonjë pamje të përbindëshit.

Skemat e CIA-s për të vrarë Kastro-n
Nga viti 1960 deri në vitin 1965 CIA krijoi të paktën tetë komplote për të vrarë liderin kuban, Fidel Castro. Sipas një raporti të përgatitur në vitin 1967 dhe të deklasifikuar 36 vjet më vonë, CIA mendoi të përdorte cigare, ajër të helmuar, pilula me helm, kërpudha dhe një shiringë të mbushur me helm. Por një ide qendronte mbi të tjerat: Plani për të vrarë Castro-n me një guaskë të mbushur me eksploziv, pasi ai adhuronte të notonte. Por, edhe kjo skemë dështoi.

Julia Child
Në gusht të vitit 2008, Arkivat Kombëtare të SHBA publikuan dhjetëra mijëra dosje të personelit që kishin punuar në institucionin pararendës të CIA-s. Mes tyre ishte dhe Julia Child. Historia e shefez së kuzhinës franceze nuk ishte sekret, por pas publikimit të dokumenteve shumë njerëz u ndërgjegjësuan më shumë për shërbimin e saj gjatë Luftës II Botërore. Kështu, para se të bëhej mjeshtre e kuzhinës ajo ishte marrë me eksplozivët në ujë.

Grand Central Terminal
Çdo ditë mijëra njerëz udhëtojnë nga stacioni “Grand Central Terminal” në Nju Jork. Mijëra të jtera hanë në restorantet e stacionit dhe pijnë kokteje në baret elegante. Por Grand Central ka dy zona sekrete që pak njerëz i shohin ndonjëherë. Thuhet se bëhet fjalë për dy bunkerë që gjatë Luftës II Botërore përdoreshin për të nxjerrë dhe futur trupat në Nju Jork. Gjithashtu mendohet se është edhe një linjë e nëndheshme me ashensor që i dërgonte të pasurit direkt në hotel “Astoria”

Monitorimi i John Lennon
John Lennon protestonte kundër luftës, promovonte paqen dhe njëherë shkruajti një këngë të quajtur “Unë jam lopa e detit” . Në vitin 1972 FBI-ja e vendosi në listën e vëzhgimit, i dha fund vizës së tij dhe nisi procedurat e depërtimit. Gjatë fushatës elektorale presidenciale të vitit 1972 FBI-ja monitoronte shfaqjet televizive dhe koncertet e Lennon, e madje ndiqte dhe aktivitetet e vajzës së Yoko Ono-s nga një martesë e mëparshme.

Fshati Potemkin
Grigory Potyomkin ishte një fisnik rus i shekullit të 18-të, i cili intrigonte në oborre dhe komplimentonte Katerinën e Madhe. Gjatë këtij procesi emri i tij u bë i përjetshëm. Gjatë një udhëtimi të Katerinës në vitin 1783 në Krimea ai organizoi zjarre të mëdhenj në fusha, si dhe raketa që shpërthenin duke formuar inicialet e emrit të saj. E gjithë popullsia e bujkrobërve u vesh me rroba të bukura për të shfaqur prosperitetin që nuk ekzistonte. Që atëherë “Fshat Potemkin” quhet çdo konstrukt fals ose mashtrues.

No comments: