Wednesday, July 14, 2010

Çdo reprezentues gjerman fitoj 360 mije €uro nga botërori

Reprezentuesit gjerman nuk do ta harrojnë lehtë ketë kampionat botërorë. Botërori pati një rrjedhë shumë të mirë sportive, por tani ai shpaguhet mirë edhe financiarisht për secilin pjesëmarrës.

Për pozitën e tretë në Kampionatin Botërorë “Afrika e Jugut 2010”, Federata e Futbollit Gjerman (DFB) kishte ndarë 100 000 euro premi për secilin futbollistë. Kështu kishin premtuar paraprakisht udhëheqësit e DFB-së.

Ndërsa gazeta Bild ka raportuar se çdo futbollistë ka inkasuar nga 360 000 euro ne total.

Si ka ardhë deri te kjo shumë ?

Të ardhurat tjera për secilin futbollistë (plus 260 000) janë nga të hyrat e marketingut gjatë Kampionatit Botërorë. Aty llogaritet spot – reklama për birrën Bitburger, pastaj fotot e futbollistëve në produktet e Ferrero-së, kampanja “Ylli i katërtë “ për Mercedesin, si dhe libri i modës “Strenesse”.

Nga e gjithë kjo kampanjë e marketingut për secilin pjesëmarrës shtohen edhe nga 260 000 euro.

Fitimet e futbollistëve nga marketingu kanë qenë të njohura edhe më parë, por është kjo hera e parë që publikohen me suma ekzakte.

Ndërsa futbollistët e “pa fat” si Michael Ballack dhe Rene Adler që për shkak të lëndimeve nuk kanë mundur të marrin pjesë në botërorë, negociojnë suma tjera me DFB-në.

No comments: