Monday, July 4, 2011

Nëse bëni pesë herë në javë seks është e barabartë me dy orë e gjysmë në palestër

Nëse bëni vetëm 30 minuta seks do të djegni rreth 200 kalori. Por nëse bëni dashuri pesë herë në javë, është njëjtë sikur ju të shkoni dy orë e gjysmë në palestër.

Shumë shkencëtar e kanë demantuar se seksi është një nevojë e natyrshme e njeriut. Një jetë e shëndetshme seksuale e bënë trupin e njeriut më të shëndoshë. Njerëzit të cilët rregullisht e gëzojnë këtë kënaqësi janë në gjendje më të mirë fizike se sa ata që nuk kanë shumë aktivitet seksuale.

“Shëndeti dhe seksi janë të lidhura ngushtë me njëra tjetrën. Të bëni dashuri është njëjtë sikur të bëni ushtrime për sistemin kardiovaskular i cili na bënë të ndihemi mirë,” tha Jennifer Bass, eksperte në Qendrën për Kërkime seksuale në Institutin Kinsey në Universitetin e Indianë

No comments: