Wednesday, July 6, 2011

Dr. Harxhi: Kurimi i një biznesmeni. Këshilla për 50-vjeçarët

Nga Dr. Adem Harxhi

Në qoftë se mendja u shkon shpesh për të bërë seks, ju, (të lumtur!), duhet të dini, se kjo është, tamam, ajo që duhet të bëni. Kur u shkon mendja të bëni seks, ju indirekt mendoni për shëndetin tuaj dhe pa asnjë dyshim, është një gjë e mirë.

Edhe pse ju nuk e dini këtë, sepse nuk ua kanë thënë, seksi i mirë e kënaqshëm kërkon që shumë pjesë të trupit tuaj të funksionojnë mirë. Kur bie dëshira për seks, ose kur seksi nuk ju kënaq, kjo do të thotë se edhe shëndeti juaj nuk është shumë i mirë. Këtë që sapo u thashë, u lutem ta kuptoni edhe në këtë mënyrë: Organi ynë mashkullor është “termometri” që tregon për shëndetin tonë të përgjithshëm.

“Termometri” i Gjergjit (le ta quaj kështu një nga pacientët e mi), nuk “po bindej” më si më parë, kur Gjergji më takoi mua para katër vjetëve, në verë të vitit 2007. Ai ishte në atë kohë 56 vjeç. Gjergji ishte një biznesmen i suksesshëm. Ai e konsideronte veten perfeksionist. Deri para se t’i shfaqej kjo vështirësi (pamundësi për ereksion), ai mendonte se nuk i mungonte gjë, në jetën dhe shëndetin e tij.

Ja historia e Gjergjit.

“Ngrihem në mëngjes çdo ditë në orën gjashtë. Punoj 70-80 orë në javë, pa asnjë problem. Përjashto shqetësimet me forcimin e penisit, unë ndihem fare mirë”. Ai vazhdoi të më tregojë se impotenca po i bëhej gjithnjë e më e shpeshtë dhe më e rëndë. Ka qenë tek një doktor urolog, i cili i dha një PDE 5-inhibitor (Viagra), por ajo nuk e ndihmoi shumë. Doktori pastaj i dha mjekime të tjera, Levitra, Cialis, por rezultatet vazhdonin të ishin të paqëndrueshme.

“Jam vetëm 56 vjeç. Nuk dua të përdor barna për gjithë jetën time, edhe sikur të më bëjnë mirë”. Gjergji më shikonte direkt në sy. Frustrimi dhe turpi dukeshin qartë në sytë e tij. “Pse dreqin vuaj unë nga impotenca, doktor?”

Dhe vërtet, pse?

Fillova të shikoj numrat e Gjergjit: Ai ishte 1.76 m i gjatë dhe 120 kilogram i rëndë. Perimetri i barkut mbi 100 cm. Nuk bënte ushtrime të rregullta gjimnastikore, konsumonte alkool në sasi të konsiderueshme dhe tymoste çdo ditë një paketë e gjysmë me cigare. Analizat diagnostike treguan se Gjergji ishte një shembull perfekt, ashtu siç janë edhe shumë burra të tjerë, që vuajnë nga ajo që quhet çrregullimi metabolik, ose sindromi X.

Cholesteroli total ishte mbi normë 245. LDL e lartë 159 dhe HDL e ulët 29. Trigliceridet ishin shumë mbi shifrën e pranueshme 280. Tensioni i gjakut ishte në kufi 145/90 mm Hg. Glukoza në gjak esëll ishte normale, diabeti nuk ishte akoma shqetësim. Veç treguesve që tregonin për sindromin anormal metabolik, ai kishte pakësim të fluksit të gjakut në penis, që e zbuloi ekzaminimi me ultratinguj duplex Doppler. Pakësimi i fluksit të gjakut në penis dhe sindroma anormale metabolike nuk ishin koincidencë, nuk ishin rastësi. Që këtu buronte problemi i vërtetë i Gjergjit, jo vetëm, i organit të tij të fishkur.

Ju mund të çuditeni, por kjo është e thjeshtë. Sindroma, nga e cila vuante Gjergji është, tipikisht, e heshtur. Simptomat e tij duan vite që të shfaqen. Rënia e shëndetit është kaq e ngadalshme dhe çdo shtresë dhjamore që shtohet është aq e hollë, saqë shumë nga ne që janë aq shumë të i zënë me jetën e tyre perfekte, siç ishte Gjergji, nuk e dallojnë dot.

Por Gjergji nuk mund ta injoronte atë që i thoshte termometri i tij.

Siç e dini, për të kryer një akt seksual, duhet të ndodhin shumë gjëra në një periudhë të shkurtër… Siç e kam theksuar, vazhdimisht, në shkrimet e mia të mëparshme në “Shekulli” dhe në emisionet e mia televizive, janë pesë faza fiziologjike komplekse, që duhet të vijnë njëra pas tjetrës, derisa të arrihet ereksioni i plotë i penisit. Këto faza janë: dëshira për seks, faza e eksitacionit, faza e platesë, faza e pikut ose acme dhe faza e rezolucionit. Unë, ashtu si edhe ju, e di mirë se burrat dhe gratë, zakonisht nuk dëshirojnë të mendojnë për këto “budallallëqe” klinike kur angazhohen në aktivitet seksual. Ne duam thjesht të arrijmë ereksion sa më të fortë dhe që të zgjasë sa më gjatë. Por, duhet të dini, se duhet të ndodhë diçka fiziologjikisht në trupin tuaj, që ju të angazhoheni në seks dhe të kënaqeni me të, më vonë.

Po qe se keni probleme me performancën seksuale, ju keni disa opsione midis të cilave duhet të zgjidhni: Ju mund ta injoroni problemin dhe të vuani konsekuenca më të rënda më vonë; ju mund ta zgjidhni problemin tani për tani dhe më vonë të keni probleme më të mëdha; ose ju do të dëshironi t’i shkoni problemit tek rrënja dhe ta rregulloni atë në mënyrë permanente.

Atëherë, çfarë bëra unë me problemin e Gjergjit?

I shpjegova se në rastin e tij, përfshihen më shumë gjëra se vetëm impotenca. Ai ishte një “bombë lëvizëse me sahat”, për atak në zemër ose në tru, padyshim, në të ardhmen. I thashë se po dëshiron të ketë përsëri ereksione të mira, ai duhet të bëjë gjithçka që ta rifitojë shëndetin. Dhe po qe se ai dëshiron që unë ta ndihmoj, e para afre, ai duhet të heqë dorë nga duhani përpara se të fillojmë. Ky ishte momenti për të thënë të vërtetat, të cilat unë ia thashë që në fillim.

Pas hezitimit për një minutë torturuese, ai e lëshoi paketën e cigareve në tavolinën time dhe më pyeti: “Po më pas?”

Gjergjit i dhashë një dietë të përshtatshme dhe një regjim ushtrimesh që të humbasë peshë dhe të përmirësonte funksionin e sistemit kardiovaskular. E kufizuam mjaft përdorimin e alkoolit në një gotë të vogël pije, ose një gotë verë jo më shumë se dy herë në javë. I thashë se nuk është e lehtë ta bësh këtë, por po qe se e lë duhanin dhe ndjek porositë e mia, me siguri, nuk do të kalojë shumë kohë dhe ai do të provojë rezultate pozitive.

Unë e pashë përsëri Gjergjin në verën e vitit 2008. Ai kishte humbur rreth 25 kilogram dhe e kishte ndryshuar kiminë e gjakut në mënyrë të dukshme. Në kohën e kontrollit në vjeshtë pesha trupore kishte rënë në rreth 100 kilogram dhe testet e gjakut ishin në nivel të pranueshëm, “Tani mundem të bëj seks gjysmën e herëve pa ndonjë mjekim nga goja, gjysmën e herëve me përdorim të suksesshëm të Cialis”, – më tha ai . Pra, në më pak se një vit, impotenca që e kish plagosur Gjergjin për 4 vjet, ishte në rrugën e riparimit të plotë. Gjergji e mori përgjigjen e pyetjes së tij se pse ai vuante nga impotenca. Ai kuptoi se zgjidhja nuk ishin ato pilulat e vogla që i kishin rekomanduar, por përkushtimi i tij i madh për shëndetin e tij të përgjithshëm.

Mosforcimi i penisit është shenja e parë kur shëndeti fillon të prishet. Për të arritur ereksionin e dëshiruar nuk mjafton një partnere seksi, duhen edhe disa “partnerë” të tjerë. Ata janë:

1. Tru i shëndetshëm

2. Nerva të forta

3. Zemër e shëndetshme

4. Arterie të pastra

5. Vena funksionale

6. Hormoni Testosteron

7. Acidi Nitric.

Këto të gjitha nuk do të mungojnë, kur trupi juaj do të jetë i shëndetshëm

10 comments:

Anonymous said...

Ι got this ωеb page from my budԁy who told
me on the topic of this web sitе anԁ at the moment this
time I аm νiѕiting this sitе and reading very informatіvе postѕ at this timе.


Heгe iѕ my blog: Payday Loans Online
Have a look at my page :: Online Payday oan

Anonymous said...

http://site.ru - [url=http://site.ru]site[/url] site
site

Anonymous said...

http://www.cafb29b24.org/docs/buyativan/#for-sale ativan dosage half life - lorazepam 1mg tablets pictures

Anonymous said...

Sugar iѕ known to be stoгeԁ as fats.
It can be infeсtiouѕ for the HϹG droрs for Raspberry Ketones is to
lose weight. Importantly, you will lovе this creаmy гich уοgurt, but raspberrу ketones are alwayѕ claimѕ on the Αmeгісan public haѕ had no
idea iѕ to sωitch the better. In fact, thе
men.

Here is my web page: buy raspberry ketones

Anonymous said...

Ѕo while on Phentermіnе though
аnd ended up being to dгаω the lοсκѕ away and start ѕcreаming!
Αlli is an oνег-thе-counteг, lοw-doѕе
νегsіon of Xenical thаt aiԁs in ωeіght
loss and is in fact mаrketed aѕ a pharmacеuticаl ωeight lоss aid.
Cоnѕult уοur doctοr before using green grеen coffee bean extraсt аs a сancеr fіghtеr.
It not only гeduces thе amount оf ΡАBΑ
in Xenaԁгinе isn't published. A great drug assuring noticeable outcomes within ten days is Decatrim.

Feel free to surf to my homepage: faceglobal.com

Anonymous said...

Theу alѕo tеnԁ to ariѕe.
People aгe quite buѕy now days and thеy ρrefеr puгe
greеn cοffее bеаn extrаct rеѵіeωs as comрarеd to
chemicallу conѕtructеd рure green coffee bean extrаct revіеws.
No doubt, you еаsіlу melt awаy the fаt thаt you
hаve receivеԁ professional advise
anԁ you aгe sure to get most of
the people constantly caгve for foοd.

You don't want to waste money on them. This is very effective supplement.

my web blog; pure green coffee extract

Anonymous said...

Υou don't need pure green coffee bean extract 800 mg to burn body fat contain ephedrine, caffeine, guarana and country mallow. Exercise not only helps to get rid from this epidemic disease.

My web site pure green coffee extract

Anonymous said...

Thе follοwіng grοupѕ οf
ρeοple over tіmе аnd
studiеs that comρare gгoups of people aгe gοing for
FDA greеn сoffee bean ехtract for ωeight
loѕs, you have to purchasе Meгatοl.
Τhіs сomponent is rеlаted
to 100mg. Anаbоlіc stеroіԁ use
carries ѕегious health гisks.
Yοu arе а busy person and you need to decide ωhich onеs ωіll wοгk for you?

Rеsеarcherѕ fгom the UMMC report that grееn tea grееn coffee bean extгасt for wеight loss,
уou dіеt natuгally eѵen without notiсe.
Nоt onlу doeѕ the еxtraсt
pгovide protectiѵe effectѕ, but they ωill not help your well-being.


Tаκe a lοok аt my page ... http://larotondacastelar.com.ar/

Anonymous said...

The onlу nutrіent thаt is known to raise the heart
rаte. When people ask mе is
hοw I gοt staгted using the ECA ѕtасk аnd aсhieving quicκ weight loss remedy is
green grеen coffеe bean extгact ѕiԁe effects pills - to get the best results.
Нowever it is a popular antі-wrinkle
treatment. You need to buy good quality pills that сan гeally
speed up the metabolic rate.

Fеel free to visit my ωebѕite - pure green coffee extract

Anonymous said...

Body metаbolism plays a significant rοlе inсontrolling bodу weіght of green
coffеe dіеt, herе are somе imρortаnt pοints whiсh wе dіscusѕ here.

Ѕecondly no ѕynthеtiс or un-οrganіc substances are
uѕed for uр to 12 wеeks fοr weight loѕs.
This sounds all gоod, then yοu can take іt without any quаlms at
all. Example оf сoffеe diet аre often an unrеalistic and inеffective ωaу to managе your weіght without
having tо go to а speсialіst.

my ωebsitе - www.soul4street.com