Tuesday, June 28, 2011

Femrat që marrin pilula janë më seksi se tjerat

Hulumtimet shkencore tregojnë se femrat të cilat marrin tableta kontraceptive ndjehen më të bukura dhe kanë vetëbesim më të madh.

Një kërkim i bërë në Itali te 600 femra me të reja se 30 vjeç, ka treguar se 90 për qind e femrave të cilat përdorin pilula kontraceptive janë të kënaqura me pamjen e tyre, 75 për qind ndiejnë se kanë më shumë vetëbesim , ndërsa 68 për qind konsiderohen fizikisht më të bukura se më herët.

Me të vërtetë kanë efekt edhe në humbjen e peshës, dhe pse disa prej tyre të dëmshme, këto pilula për disa gra janë ende temë-tabu, pilula është shumë e dobishme për shëndet, përfundim ky i gjinekologëve italianë.

Në asnjë mënyrë nuk guxoni që pilulat kontraceptive t’i merrni duke u bazuar vetëm në ngjyrën e kutisë apo këshillën e mikes, gjithsesi duhet të konsultoheni me gjinekologun paraprakisht.

Disa sëmundje, sikurse tensioni i lartë i gjakut, mund të jenë të kontraindikuara në marrjen e pilulave kontraceptive orale.

Ky paralajmërim nuk vlen vetëm për pilulat kontraceptive mirëpo edhe për terapitë hormonale, të cilat rrisin kualitetin e jetës te gruaja në menopauzë.

No comments: