Monday, September 27, 2010

VIZITE E PRESIDENTIT TE SHQIPERISE BAMIR TOPI NE QENDRAT FETARE SHQIPTARE TE DETROITIT NE SHBA (FOTO LAJMI)

VIZITE E PRESIDENTIT TE SHQIPERISE BAMIR TOPI NE QENDRAT FETARE SHQIPTARE TE DETROITIT NE SHBA (FOTO LAJMI)

Presidenti shqiptar Bamir Topi ketë të merkurrë bëri një vizitë private në qendrat fetare shqiptare te Detroit në shtetin e Michigan.

Fillimisht ai vizitoi Qëndrën Islamike Shqiptare,ku u prit nga Imami i kesaj qëndre Shuaip Gerguri,kryetari i qytetit ku është qëndra islamike,nga kleriku i njohur i komunitetit shqiptar Don Fred Kalaj,ambasadori shqiptar ne Washington,zotri Naim Maloku nga Kosova e të tjerë.

Në sallën e qëndres kishte besimtar mysliman,katolik dhe ortodoks shqiptar. Më poshte po perciellim fotolajmin e kësaj cermonie

Foto 1- Pamje nga salla e xhamise shqiptare ne Detroit

Foto 2 – Ne kembe per te nderuar hymnet shqiptare dhe amerikan


Foto 3 Pamje nga te pranishmit

NDERSA NE KISHEN E “SHEN PALI” RRETH MESDITES U PRIT NGA ZOTI EKREM BARDHA DHE FAMULLTARI I KISHES DON ANTON KÇIRA.

Në fillim Presidenti I Shqiperise vizitoj dy monumentet e vendosur ne oborrin e kishes se “Shen Palit” dhe pastaj i shoqeruar nga nga Don Anton Kçira dhe Ekrem Bardha hyne ne mjediset e kishes,vizituan sallen e meshes,biblioteken e klerit dhe vazhduan pastaj ne sallen e koncerteve.Ne kete takim merrte pjese kryetari I Rochester Hills dhe dy kleriket Don Ndue Gjergji dhe Don Fred Kalaj

Foto 1 Ne hyrje te kishes Rochester Hills

Foto 2 Pamje e tryezes se pritjes se Presidentit Topi

Foto 3 Bamir Topi i jep Anton Kçires autograf ne shenj kujtimi

Foto 4 Bamir Topi falenderon Don Anton Kçiren

Foto 5- Kleriket Don Fred Kalaj dhe Don Ndue Gjergji

Foto Lajmi nga kisha ka ardhë nga Sokol VUÇAJ

No comments: