Tuesday, September 21, 2010

Hetohet kreu i bankës së Vatikanit


BBC

Prokurorët në Itali po hetojnë presidentin e Bankës së Vatikanit, Ettore Gotti Tedeschi, nën dyshimet për shkeljen e ligjeve për pastrim parash.


Autoritetet italiane konfiskuan më shumë se 30 milion dollarë nga fondet e bankës.


Zoti Gotti Tedeschi dhe një tjetër menaxher dyshohen se i kanë anashkaluar ligjet që i detyrojnë bankat që japin informacione për financat.


Kjo bankë, e cila njihet zyrtarisht si Instituti për Vepra Fetare, menaxhon llogaritë bankare të Kishave romano-katolike.


Herën e fundit që banka e Vatikanit u përfshi në një çështje të debatueshme ishte viti 1982.


Atëherë ajo u lidh me kolapsin e një banke private, Banco Ambrosiano, e akuzuar për lidhje me krimin e organizuar.

No comments: