Friday, May 13, 2011

Rezultatet perfundimtare per Qarkun Shkoder

Tashme kemi nje rezultat perfundimatar te zgjedhjeve ne nivel Qarku te Shkodres :
Me 20798 vota Lorenc Luka I Partise Demokratike rimandatohet ne krye te Bashkise Shkoder per nje mandate te dyte. Rivali I tij socialist Genc Uruçi ka arritur te marr 11227 vota nje diference prej 9571 vota.
Ne bashkine e Vaut te Dejes fitues u shpall Gjon Marku I cili ka marre 2226 vota kundrej 2020 votave te socialistit Dede Dodani.
Ne bashkine e Koplikut fitues u shpall ne nje mandate te dyte demokrati Ramadan Lika me 2203 vota ndersa Nazmi Hasanaj kishte nje diference prej 360 votave ose 1843 vota.
Ne komunen Bushat eshte shpallur fitues per te katerten here Zef Hila me 4949 vota ndersa socialisti Gojart Salja vetem 2139 vota.
Faz Shabaj shpallet per te gjashten here kryetar I Komunes Postrribe ai mori 2268 vota ndersa socialisti Brahim Ceka vetem 1771 vota.
Kandidati Socialist per kryetar te Komunes Rrethina Kleves Muja fitoj me 3262 vota ndaj kandidatit democrat Gezim Hardolli I cili mori vetem 2640 vota si dhe kandidatit te LZHK-se Lic Elezi.
Edhe ne Komunen Gur I Zi te Shkodres fitues u shpall Martin Lazri I Partise Socialiste me 2087 vota ndaj Broz Markut te Partise Demokratike I cili mori 1652 vota.
Ne Komunen Berdice Besnik Brahimi I Partise Socialiste ka fituar perballe dy kandidateve te djathte duke marre 1343 vota perballe 937 votave te kandidatit te pavarur Besnik Tahiri dhe 833 votave te Qamil Xhurretes se “Aleances se qytetarit”.
Ded Tonaj rikonfirmohet per nje mandate te 3 si kryetar I Komunes Shale te Dukagjinit duke fituar me 692 vota kundrej socialistit Bal Vuksani I cili mori 578 vota.
Ne komunen Dajç fitues per te katerten here shpallet Arben Gjuraj I Partise Demokratike me 1175 vota I pasur nga I pavaruri Gentian Palaj me 785 vota ndersa socialiste Hil Tarja moti vetem 571 vota.
Ne komunen Hajmel fitues eshte Lek Bibaj I PD-se me 1184 vota kundrej 749 votave te socialistit Rrok Ftoni dhe 133 votave te Nikolin Jakinit kandidatit te pavarur.
Ne komunen Gruemire te rrethit Malesi e Madhe fitues Lirim Nehani I PS-se me 2134 vota ndersa Asim Burgaj I PD-se ka marre 1844 vota.
Ne Komunen Shkrel Demokrati Ferdi Strekaj fitoj me nje diferende te madhe ndaj socialistit Sokol Vulaj. Sterkaj mori 1693 vota ndersa socialisti Sokol Vulaj vetem 439 vota.
Ne Kelmend te Malesise se Madhe fitues eshte shpallur Gjeto Dukaj me 1132 vota ndersa socialiste Adriatik Çekaj 900 vota ndersa kristian demokrati Nikolin Pecaj Pecaj mori vetem 67 vota.
Komuna Kastrat eshte fituar nga Partia Demokratike dhe kandidatit I saj Viktor Popaj I cili mori 2258 vota ndersa kundershtari I tij Tom Curri I PBDNJ-se 1752.
Komuna Qender Malesi e Madhe do udhehiqet edhe per nje mandate te dyte nga Isa Rama I Partise Demokratike.
Komuna Hajmel do drejtohet ne nje mandate te dyte do udhehiqet nga Lek Bibaj I cili arriti nje fitore me nje diference rreth 340 vota kundres Socialistit Rrok Ftoni.
Pjeter Lleshi eshte rikonfirmuar ne krye te Komunes Vig-Mnele me 471 vota kundrejt 409 votave te kandidatit te Aleances per te ardhmen Sander Nikolla ndersa 9 vota ka marre kandidatit I pavarur Petrit Shtjefni.
Ne komunen Pult per nje mandate te trete eshte rikonfirmuar Martin Cubi I Partise Socialiste me 670 vota kundres 111 votave te Mark Maraçajt.
Mark Zhuri I PS-se mori 554 vota dhe u rikonfirmua ne krye te komunes Temal ndaj 465 votave te Nikolin Gurit te Partise Demokratike.
BASHKIA FUSH – ARREZ: ALFERED QAFA I “ALEANCA PER QYTETARIN” 1183 VOTA. NIKOLIN BARDHOKU I PARISE SOCIALISTE 854 VOTA. FITUES ESHTE ALFERED QAFA.
BASHKIA PUKE :BEQIR ARIFAJ I “ALEANCA PER QYTETARIN” ME 952 VOTA. ENVER SULEJMANI I PARTISE SOCIALISTE 903 VOTA.ASTRIT KUCI 706 VOTA FITUES ESHTE BEQIR ARIFAJ.
KOMUNA FIERZE- PUKE:VASIL MUSLIA “ALEANCA PER TE ARDHMEN” 570 VOTA.NIK NIKA I “ALEANCA PER QYTETARIN” 363 VOTA.FITUES ESHTE VASIL MUSLIA.
KOMUNA GJEGJAN:NDUE CARA I “ALEANCA PER QYTETRIN” 679 VOTA.NDUE SUMA 648 VOTA.MARK ZEFI I “ALEANCA PER TE ARDHMEN” 478 VOTA.FILIP NDOCI 23 VOTA.FITUES ESHTE NDUE CARA.
KOMUNA IBALLE:GEZIM VATA I “ALEANCA PER QYTETARIN” 305 VOTA.NDUE DOCI I “ALEANCA PER TE ARDHMEN”172 VOTA.FITUES ESHTE GEZIM VATA.
KOMUNA QAFE–MALI: HIL KOLA I “ALEANCA PER QYTETARIN” 440 VOTA.PAVLIN PALOKAJ I PARTISE SOCIALISTE 361 VOTA.ARTAN PALUSHI 216 VOTA.FITUES ESHTE HIL KOLA.
KOMUNA QELEZ:FATMIR BALAJ I “ALEANCA PER QYTETARIN”582 VOTA.MARASH KOALAJ I “ALEANCA PER TE ARDHMEN” 562 VOTA.FITUES ESHTE FATMIR BALAJ.
KOMUNA QERRET:RROK DODAJ I “ALEANCA PER QYTETARIN”846 VOTA.NDUE MARINAJ I PARTISE SOCIALISTE 562 VOTA.FITUES ESHTE RROK DODAJ.
Ne komunen Velipoje fitues u shpall Pashko Ujka me 2018 vota kundrejt 1461 votave te kryetarit actual te komunes Nikolle Marku.
Ndersa Ne Komunen e Shoshit pritet vendimi I KQZ-se per nje kuti votimi e cila nga KZAZ 42 u shpall e pa vlesfshme.
Dhe komuna e Anes se Malit eshte fituar nga Xhevat Molla I Partise Socialiste kundrejt Arben Cenit te Partise Demokratike.
Dhe keshtu ka perfunduar numerimi I votave ne gjithe qarkun e Shkodres,.
Ku PD ka marre 5 bashki dhe 17 komuna ndersa priten rezultatet edhe per 2 komuna tjera pas vendimit te KQZ-se dhe pas votimit te se dieles ne komunen e Shllaku.

No comments: