Friday, May 13, 2011

Ora 21:30 (me ore të Tiranës) dhe rezulton kjo gjëndje :Udheheqë Lulzim Basha me 725 vota më

Ora 21:30 (me ore të Tiranës) dhe rezulton kjo gjëndje :Udheheqë Lulzim Basha me 725 vota më shumë se shefi i Partise Socialiste Edi Rama.Kanë mbetë edhe 10 kuti
1.Lulzim Basha (A.Q)…122 700
2.Edi Rama (A.A)…121 975
3. Hysni Milloshi (P.K.SH )…1 345

E premte Ora 18:30 Lulzim Basha kryeson me 680 vota. Kanë mbetë edhe 12 kuti
Ora 18:30 (me ore të Tiranës) dhe rezulton kjo gjëndje :

1.Lulzim Basha (Aleanca për Qytetarin)……….122 486

2.Edi Rama (Aleanca për të Ardhmen)…………121 806

3. Hysni Milloshi (Partia Komuniste )…………… 1 341

Njesia

Zgjedhore

KZAZ Lulzim

Basha

Edi

Rama

Kutia te

Numruara

Fitues

Basha

Fitues

Rama

1 45 9276 9704 Perfundue humbes + 429
2 46 16082 15819 Perfundue +263 humbes
3 47 8457 8930 Perfundue Humbes +473
4 48 11000 10860 Perfundue +140 humbes
5 49 12141 16322 53 nga 65

6 50 10981 11599 perfundue Humbes +618
7 51 12923 13657 Perfundue Humbes +464
8 52 9761 7265 perfundue + 2496 humbes
9 53 12024 11380 Perfundue +644 humbes
10 54 6227 4385 Perfundue + 525 humbes
11 55 13405 10723 perfundue +2682 humbes

Basha dhe Rama presin sot 16 kutitë e fundit me vota

Rezultatet për Tiranën, sipas të dhënave të fundit të KQZ-së, kandidati i PD-së, Lulzim Basha kryeson me 119632 kundrejt Ramës që ka 118711 vota.

Procesi i numërimit të votave të zgjedhjeve të 8 majit ka hyrë sot në ditën e pestë dhe gara mbetet e hapur vetëm për Tiranën, ndërkohë që në të gjitha bashkitë e tjera është mbyllur numërimi. Në rang vendi “Alenanca për Qytetarin” ka 644 918 vota kundrejt “Aleancës për të Ardhmen” e cila ka marrë 595 415 vota, ndërsa partitë jo pjesë e koalicionit kanë marrë 70062 vota. Sipas KQZ janë shpallur të pavlefshme 6373 vota. Sa i përket bashkive PS ka marrë 37 bashki, ndërkohë që PD ka marrë 28 bashki.

Ora 01.45 – Numërohen 461 ndër 485 kuti, Basha 885 vota para Ramës
NOA/ 01.45 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve sapo ka shpallur rezultatet për 461 kuti votimi të numëruara ndër 485 gjithsej.

Nga numërimi i votave rezulton se Lulzim Basha numëron aktualisht 119248 vota, kurse Edi Rama 118363 vota dhe Hysni Milloshi, 1310 vota.

Në këtë mënyrë, diferenca mes dy kandidatëve Rama dhe Basha është 885 vota, në favor të z.Basha.

Basha 1056 vota para Ramës
Rezultatet për Tiranën, sipas të dhënave të fundit të KQZ-së, kandidati i PD-së, Lulzim Basha kryeson me 118716 kundrejt Ramës që ka 117660 vota.

TIRANE, BASHA NE AVANTAZH

Ora 00:10 – Nga numërimi i 457 nga 485 kutitë e votimit në total, ka rezultuar se kandidati i koalicionit të majtë “Aleanca për të Ardhmen” ka siguruar 117047 vota kundrejt 118178 votave të siguruar nga rivali i tij demokrat i “Aleanca për Qytetarin”. I treti renditet Hysni Milloshi me 1158 vota. Numërimi vazhdon në njësinë nr. 5 dhe 9 ndërsa ka përfunduar numërimi në njësitë e tjera. Të dhënat e fundit të azhornuara nga KQZ flasin për Bashën në avantazh me 1131 vota, ndërsa kanë mbetur 28 kutite e fundit te votimi pa u numëruar.

AMBASADORI I BE, SEQUI NDJEK NUMËRIMIN E VOTAVE NË NJËSINË NR.9

Ora 23:00- Ndërkohë që kanë mbetur edhe dy njësi për tu numëruar në kryeqytet, njësia 5 dhe ajo 9, vazhgues ndërkombëtarë janë mësymur drejt tyre për të parë se si po ecën numërimi. Përmendëm që ambasadori i SHBA Arvizu po ndjek numërimin tek njësia.5, ndërsa tek njësia nr.9 ka shkuar tashmë ambasadori i BE, Etore Sequi, për të ndjekur pikërisht vijueshmërinë e numërimit. Sequi deklaroi se” zgjedhjet e 8 Majit janë një test politik për vendin, prandaj ato sipas tij, duhet të mbyllen sa më shpejt”.

ARVIZU: TË NUMËROHEN VOTAT E NJËSISË. 5

Ora 22:23- KZAZ nr. 49 të njësisë bashkiake nr. 5 ku aktualisht numërimi vazhdon në mënyrë të ngadaltë dhe shpeshherë ka pasur incidente e tensione, e ka vizituar orët e vona të mbrëmjes ambasadori i SHBA-ve Aleaksandër Arvizu.

Mbërritja e papritur e tij, sic raportoi gazetari i NEWS 24 Arbër Hitaj bëri që komisionerët e përfshirë në debate t’i rikthehen numerimit të kutive. Sherri i nisur mes komisionerëve u bë për një fletë votimi, që kamera nuk e tregoi në lexim.

I pyetur nga gazetarët për situatën e krijaur aty, Arvizu u shpreh se është me rëndësi që qytetarët të mësojnë rezultatin e zgjedhjeve. “Njerëzit duan që votat të numërohen, njerëzit meritojnë që votat të numërohen. Ne po bëjmë punën tonë që votat të numërohen”, shtoi ambasadori SHBA.

Arvizu theksoi se për këtë problem është takuar edhe me Ramën e Berishën sot, nga të cilët ka marrë siguri se procesi i numërimit do të përshpejtohet ndërsa tha se, “ne do të jemi këtu deri në fund”.

GJONCAJ: DENONCOJ VENDIMET E KQZ

Ora 22:00- Përfaqësuesi ligjor i PS në KQZ Genci Gjoncaj ka akuzaur KQZ-në dhe kryetarin e saj Arben Ristani se në mënyrë të jashtëligjshme po pengojnë punën e komisionerëve të majtë në KZAZ-të e njësisë 10 e 5, duke mos cuar aktet e emërimit për këta përfaqësues.

“Jam këtu para jush për të denoncuar me forcë një veprim të jashtëligjshëm, faktin që prej tre orëve vendimmarrja e KQZ-së nuk cohet në KZAZ-të përkatëse, duke shkaktuar vonesa në funksionimin e 2 KZAZ-ve asaj të njësisë vendore nr. 10 dhe të njësisë nr. 5. Përfaqësuesit tanë në këto njësi janë në pritje të akteve të emërimit të tyre për të ushtruar detyrën sipas përcaktimeve ligjore, ndërkohë administrata e KQZ-së vepron në mënyrë të jashtëligjshme duke mos iu vënë në dispozicion vendimarrjen e KQZ-së. Kjo administratë e politizuar në ekstrem vazhdon të pengojë në mënyrë të qëllimshme veprimtarinë e këtyre dy njësive vendore, të cilat janë në përfundim të procesit të numërimit të votave”, tha Gjoncaj.

Përfaqësuesi i PS ftoi Ristanin të bëjë detyrën e tij duke harruar pasioni e tij politik, që në këto momente sic tha Gjoncaj po bllokon punën në KZAZ-të e sipërpërmendura.

“I bëj thirrje zotit Ristani të sillet në lartësinë e detyrës që ka, të harrojë për një moment pasionin e tij politik dhe ta bëjë sistemin funksional, duke vënë në dispozicion të komisionerëve tanë aktet përkatëse pasi komisionerët janë jashtë gardhit policor të këtyre KZAZ-ve”, shtoi ai.

KRYETARI I NJËSISË 5 JEP DORËHEQJEN, SHKAK DËMTIMI I VULËS SË SIGURISË SË KUTISË 45

Ora 21:17 Kryetari i njësisë numër 5 ka dhënë dorëheqje. Shkak i dorëheqjes së kryetari i cili i përket forcës politike të PD ka qënë problemi më dëmtimin e njërës prej vulave të sigurisë së kutitë me numër 45 e cila është dëmtuar gjatë trasportit. Mësohet se ka pasur presion nga ana ë Partisë Demokratike që kjo kuti të mos shkojë për numërim të KQZ, por numërimi i saj të bëhet në ambientet e njësisë numr 5. Po vijon numërimit në këtë njësi, ndërkohë që në këtë jësi 43o vota rezultojnë të pëvlefshme.

Ora 19:45 Tiranë:Kryeson Lulzim Basha me 1060 vota, mbeten edhe 31 kuti me u numruar
Ora 19:45 me oren e Tiranës Janë numruar 232 425 vota dhe kandidati i Aleances Qytetare Lulzim Basha kryeson me 1060 vota ndaj kandidatit te Aleances per Ardhmen Edi Rama njekohesisht dhe shefi i Partise Socialiste.

Lulzim Basha……….. 116 054 vota

Edi Rama……………….. 115 100 vota

Hysni Milloshi………… 1271

Lulzim Basha kryeson me 1034 Vota. Ora 17:45
Ora 17:45 me oren e Tiranës dhe kandidati i Aleances Qytetare Lulzim Basha kryeson me 1034 vota ndaj kandidatit te Aleances per Ardhmen Edi Rama njekohesisht dhe shefi i Partise Socialiste.

Lulzim Basha 115 436 vota

Edi Rama 114 402 vota

Koalicioni Aleanca per Qytetarin ka 627 696 vota

Aleanca per Ardhmen (Koalicioni i PSSH) 564 626 vota

Ora 16:40,kryeson Lulzim Basha me 930 vota.Jane numrua 445 kuti nga 485

Njesia

Zgjedhore

KZAZ

Nr.

LulzimBasha EdiRama Kutia teNumruara L.Basha E.Rama
1 45 9276 9704 Perfundue humbes + 429
2 46 16082 15819 Perfundue +263 humbes
3 47 8457 8930 Perfundue Humbes +473
4 48 11000 10860 Perfundue +140 humbes
5 49 8311 11404 39 nga 65

6 50 10981 11599 Perfundue Humbes +618
7 51 12923 13657 Perfundue Humbes +464
8 52 7680 5700 25 nga 30

9 53 8894 8642 29 nga 41

10 54 6227 4385 Perfundue + 525 humbes
11 55 13405 10473 Perfundue + 2682 humbes

Ora 16:40

Lulzim Basha…………………. 114880 vota

Hysni Milloshi…………………1264 vota

Edi Rama……………………….113950 vota

Ora 16:00 Lulzim Basha fiton Njesine Nr.11 me + 2682 vota

Lexo më shumë ….

Përmbyset rezultati, 156 vota në favor të Bashës.Ora 02:45 e mëngjezit.Tabela

Njesia

Zgjedhore

KZAZ Luzim

Basha

-Vota-

Edi

Rama

-Vota-

Kuti te

Numruara

L.Basha


E.Rama

1 45 9276 9704 Perfundua Humbe +429
2 46 16082 15819 Perfundua +263 Humbe
3 47 8457 8930 Perfundua Humbe +473
4 48 11000 10860 Perfundua +140 Humbe
5 49 8311 11404 39 nga 65

6 50 10981 11599 Perfundua Humbe +618
7 51 12923 13657 Perfundua Humbe +464
8 52 7680 5730 23 nga 30

9 53 8895 8645 30 nga 41

10 54 6227 4385 Perfundua +525 Humbe
11 55 12402 10117 50 nga 55

Rezultatet e numërimit ne Tirane Ora 00:30 e Enjte(Nga KQZ..)

Njesia

Zgjedhore

KZAZ LuzimBasha

-Vota-

EdiRama

-Vota-

Kuti te

Numruara

L.Basha E.Rama
1 45 9276 9704 Perfundua Humbe +429
2 46 16082 15819 Perfundua +263 Humbe
3 47 8457 8930 Perfundua Humbe +473
4 48 11000 10860 Perfundua +140 Humbe
5 49 8311 11404 39 nga 65

6 50 10981 11599 Perfundua Humbe +618
7 51 12923 13657 Perfundua Humbe +464
8 52 7072 5449 23 nga 30

9 53 8895 8645 30 nga 41

10 54 6227 4385 Perfundua +525 Humbe
11 55 12402 10117 50 nga 55

Lexoni për gjithë ecurinë e dites në Tiranë më poshtë

Rezultatet e numërimit ne Tirane Ora 20:30 e Merkurre(Nga KQZ..)

Njesia

Zgjedhore

KZAZ Lulzim

Basha

Edi

Rama

Kutia te

Numruara

Fitues

Basha

Fitues

Rama

1 45 ————— ————- Perfundue humbes +429
2 46 14295 14102 47 nga 54

3 47 8087 8422 27 nga 32

4 48 ———- ——- Perfundue +140 humbes
5 49 7102 9963 34 nga 65

6 50 9751 10849 48 nga 51

7 51 12020 13057 45 nga 50

8 52 6241 4740 19 nga 30

9 53 7760 7496 26 nga 41

10 54 6226 5702 Perfundue + 524 humbes
11 55 11267 9358 46 nga 55

Jane numruar 391 kuti nga 485 per Bashkine e Tiranes.Nga te dhenat nga terreni kane mbete pa numruar qendrat e votimit qe njihen bastione te PD-se.Pra bastionet e PS-se po thuajse jane numruar

Vota Politike Aleanca per Qytetarin 501 178 dhe Aleanca per Ardhmen 458 950,diferenca 42 228 (per kualicionin e PD-se)

Rezultatet e numërimit ne Tirane Ora 16:40 e Merkurre

Njesia

Zgjedhore

KZAZ LulzimBasha EdiRama Kutia te

Numruara

Fitues

Basha

Fitues

Rama

1 45 ————— ————- Perfundue humbes
+ 429
2 46 13073 12926


3 47 7422 7502


4 48 11000 10860 Perfundue +140 humbes
5 49 6728 9450


6 50 8795 9777


7 51 10336 11390


8 52 5326 3903


9 53 7021 6788


10 54

Perfundue + 525 humbes
11 55 9901 8001


Rezultatet e numërimit ne Tirane Ora 14:45 e Merkurre
Njesia

Zgjedhore

KZAZ Lulzim

Basha

Edi

Rama

Kutia te

Numruara

Fitues

Basha

Fitues

Rama

1 45 ————— ————- Perfundue humbes + 429
2 46 12190 11839


3 47 6610 6653


4 48 1100 10860


5 49 6728 9450


6 50 8145 9173


7 51 10174 11237


8 52 5326 3903


9 53 6168 5898


10 54 ———— ————- Perfundue + 525 humbes
11 55 9901 8001


Në Bashki e Komuna rezultati perfundimtar.

Ndër 33 bashkitë ku ka përfunduar rezultati, 13 i ka fituar koalicioni “Aleanca për Qytetarin”, ndërsa 20 koalicioni “Aleanca për të Ardhmen”. Partia Socialiste ka fituar Bashkinë Gjirokastër, ku është rikonfirmuar Flamur Bime. PS ka fituar dhe Bashkinë e Beratit, por me një diferencë shumë të vogël. Fituesit mbeten të pashpallur në disa bashki kryesore, ku edhe numri i votave për të numëruar është më i madh. Bashkia e Durrësit vazhdon të mbetet një gare e fortë, pasi diferenca është shumë e vogël.

Bashkia Vlorë

Shpëtim Gjika “AA”: 24 086 vota

Ardian Kollozi “AQ”: 18 025 vota

Bashkia Berat

Fatil Nasufi “AA”: 10 148 vota

Ilir Deçolli “AQ”: 9 177 vota

Bashkia Kamëz

Rakip Suli “AA”: 13 099 vota

Xhelal Mziu “AQ”: 15 952 vota

Bashkia Kavajë

Elvis Rroshi “AA”: 6008 vota

Refik Rrugeja “AQ”: 5128 vota

Bashki Çorovodë

Rezart Hoxha “AA”: 1 200 vota

Nesim Spahiu “AQ”: 1 710 vota

Bashki Pogradec

Artan Shkëmbi “AA”: 7 580 vota

Luan Topçiu “AQ”: 5 873 vota

Bashkia Kucovë

Bardhyl Gjyzeli “AA”: 4 575 vota

Selfo Kapllani “AQ”: 4 121 vota

Bashki Gjirokastër

Flamur Bime “AA” 6 479 vota

Genc Sinojmeri “AQ” 4 927 vota

Bashkia Lezhë

Gjok Jaku, “AA”: 4631 vota

Viktor Tushaj, “AQ”: 4933 vota

Bashkia Peqin

Naim Teqja, “AA”: 908 vota

Ilir Rrushi, “AQ”: 2670 vota

Bashkia Ballsh

Ilir Çela, “AA”: 2317 vota

Dallëndyshe Allkaj, “AQ”: 2136 vota

Bashkia Gjirokastër

Flamur Bime, “AA”: 6646 vota

Genc Sinoimeri, “AQ”: 5177 vota

Bashkia Memaliaj

Lulëzim Meçi, “AA”: 1199 vota

Hatixhe Qëndrai, “AQ”: 974 vota

Bashkia Tepelenë

Tërmet Peçi, “AA”: 1736 vota

Sevo Miçi, “AQ”: 735 vota

Bashkia Përmet

Gilberto Jaçe, “AA”: 2158 vota

Kujtim Hoxha, “AQ”: 1811 vota

Bashkia Ura-Vajgurore

Syrja Ormënaj, “AA”: 2369 vota

Thoma Rumniçi, “AQ”: 2099 vota

Bashkia Bilisht

Haki Ajçe, “AA”: 1971 vota

Valter Miza, “AQ”: 2638 vota

Bashkia Kukës

Alfred Cengu, “AA”: 3441 vota

Hasan Halilaj, “AQ”: 6144 vota

Bashkia Krumë

Liman Morina, “AA”: 1992 vota

Bardhyl Peka, “AQ”: 1484 vota

Bashkia Bajram Curri

Avni Dega, “AA”: 1222 vota

Agron Demushi, “AQ”: 2110 vota

Bashkia Peshkopi

Ilir Vraniçi, “AA”: 3013 vota

Ilir Krosi, “AQ”: 4422 vota

Bashkia Rubik

Gjok Vuka, “AA”: 1643 vota

Mark Ruçi, “AQ”: 1286 vota

Bashkia Fushë-Arrëz

Nikolin Bardhoku, “AA”: 854 vota

Alfred Qafa, “AQ”: 1183 vota

Bashkia Pukë

Emver Sulejmani, “AA”: 903 vota

Beqir Arifaj, “AQ”: 952 vota

Bashkia Ersekë

Ali Laho, “AA”: 1548 vota

Zhaneta Prifti, “AQ”: 1232 vota

Bashkia Leskovik

Sergei Peshtani, “AA”: 503 vota

Fatmir Guda, “AQ”: 838 vota

Bashkia Himarë

Jorgo Goro, “AA”: 1574 vota

Savo Prifti, “AQ”: 560 vota

Vasillaq Bollano, PBDNJ: 1472 vota

Bashkia Sarandë

Stefan Çipa, “AA”: 7236 vota

Edmond Gjoka, “AQ”: 4981 vota

Bashkia Burrel

Adelina Farriçi, “AA”: 3658 vota

Skënder Lleshi, “AQ”: 3119 vota

Bashkia Bulqizë

Myfit Duriçi, “AA”: 2440 vota

Roland Keta, “AQ”: 2588 vota

Bashkia Delvinë

Dashamir Hado, “AA”: 2114 vota

Dhurim Alinani, “AQ”: 2214 vota

Bashkia Peqin

Naim Teqja, “AA”: 904 vota

Ilir Rrushi, “AQ”: 2607 vota

No comments: