Saturday, October 23, 2010

Shfaqet rreziku i fenomenit "Soros", edhe në gazetarinë Amerikane

BEQIR SINA, New York
FoxNews : Një lidhje me pushimin nga puna të Juan Williams, qëndron SOROS
BROOKLYN NY : Analisiti i National Public Radio dhe komentatori politikë, gazetari Juan Williams ekspert për komentet që bëri në Fox News, ka ngritur spekulime se patroni i radios liberale National Public Radio - NPR George Soros, "mund të kenë ndikuar vendimin e organizatës së medias NPR, për të pushuar nga puna Juan Williams".

Në axhensinë e lajmeve elektornike NewsMax , komentatori i saj politik, Jim Meyers shkruan për këtë ndëshkim se " Juan Williams, bëri disa vërejtje që në dukje, thanë analistët e tjerë dhe komentatorë e njohur politik në SHBA-ës, "të parrezikshëme dhe të pa dëmshme", kur shkoi të flasë në një panel të emisionit në kanalin televizivë Fox News, si i ftuar nga gazetari konservator Bill O'Relly në emisionin "Faktori O'Reilly" të hënën.
NewsMax, thotë se Juan Williams ishte pyetur nga drejtuesi i këtij emisioni Bill O'Reilly, nëse kombi ynë është përballur me një "dilemë muslimane". Williams - i cili është edhe një analist politikë i kanalit televizivë Fox News - tha se : "Unë do të thotë, shikoni, Bill, unë nuk jam një fanatik. Ju e dini llojin e përmbajtjes së librave që unë kam shkruar në lidhje me lëvizjen e të drejtave civile në këtë vend.
Por, shtoi ai kur udhëtoj me avion, kam marrë frikë të them të vërteten, nëse unë shoh njerëzit që janë në petkun musliman, unë mendoj, ju e dini, se ata janë identifikuar vetë para së gjithash si muslimanë, dhe i shkoj i shqetësuar.Unë ndjehem shumë nervoz dhe dyshoj. "

Fillë mbas këtij paneli të emisionit në kanalin televizivë Fox News, si i ftuar nga gazetari konservator Bill O'Relly në emisionin "Faktori O'Reilly" të hënën, menjëherë shefat e NPR -së, e dëbuan nga puna duke thënë në një deklaratë publike: se" kishin dhënë njoftimin se kometatori i tyre politik Juan Williams, prej kësaj interviste ishte i dëbuar nga puna".
Dhe me këtë deklarim, thuhet se përfundoj edhe puna e tij në tij prej natës së mërkurë në radion liberale National Public Radio - NPR , të patronit George Soros. Në dekleratën për mediat amerikane NPR -ja e justifikojë largimin e Williams-it, duke thënë se komentet e tij në emisionin "Faktori O'Reilly" të hënën kishin qënë sipas tyre "në kundërshtim" me NPR-ën, "standardet editoriale dhe praktikat, duke minuar besueshmërinë e tij si një analist me integritet të madh në komentet e lajmet që ai dha në NPR."
Analisti politik Doug Schoen megjithsse është deklaruar i majtë, sot është parë me dekleratën e tij të futet në mesin e vëzhguesve jo vetëm të majtë, por edhe të gjithë gazetarve amerikanë, që alarmojnë për të drejtën e shprehur në këtë rastë nga Juan Williamsi.
"Williams, thonë gazetarët amerikanë përfaqësues nga kanalet më prestigjoze televizive, radiot dhe gazetat në të gjithë SHBA-ës, është gazetari që ka luftuar dhe 'lufton për të drejtat qytetare dhe barazinë racore e fetare, në SHBA-ës, që janë të njohura jo vetëm në komentet, analizat dhe lajmet e tij, por, edhe në librat e tij," thotë Doug Schoen, duke shtuar se ndëshkimi ndaj tij, është një "padrejtësi e thellë e gazetarisë amerikane."

Mbas këtij ndëshkimi thonë gazetarët amerikanë qëndron Sorosi, i cili, ka bërë donacione të mëdha për National Public Radio - NPR, dhe disa media të tjera si gazeta, radio e televizione krejtësisht të majtë në vite.
Madje donacionet e tij për gazeta, televizione dhe radio të majta, thekson NewsMax, i kaloin kufinjët e SHBA- ato arrijnë deri në vendet e kampit socialist në Europën juglindore, thonë gazetarët amerikanë, në një deklartë të Unionit të Gazetarve Amerikanë.

Unionit të Gazetarve Amerikanë, thotë se " Edhe këtë javë u zbulua se monedhat e miliarderi titan George Soros, dhënë si donacione, e cila është 1 milion dollar për Çështje Liberale në Media, duke ndërhyrë hapur edhe në median amerikane, në atë që ai thotë se është një përpjekje e tij për të ndaluar rritjen e popullaritetit të Fox News, si media më konservatore në SHBA-ës" është një ndërhyrje e rëndë për median e lirë.

Glenn Beck i Fox News, 'ka qenë i hapur në kritikën e tij kundra miliraderit majtistë, miliarderit titan George Soros, që përdor donacionet e tij për të ndikuar në gazetarin e lirë. Ai ka denacuar Sorosin që përmes donacioneve të madha që ka dhënë për NPR dhe media të tjera të majtë, po abuzonë me paranë e tij për të "mbytur" të djathtën dhe konseravtorizmin amerikan, nëpërmjet parasë ashtu si ka vepruar në Europën juglindore këto 20 vjet, prej se kur ra Muri i Berlinit.

Beck, tha të martën se Soros me "Institutin e Shoqërisë së Hapur", ishte duke i dhënë 1.800.000 dollar për të shtuar numërin e gazetarëve të majtë në radio stacionet NPR-ës, në të gjithë SHBA. Madje, ai akuzoi atë se është duke rekrutuar edhe gazetarë nga vendet ish komuniste në Europën juglindore, duke i sjell në SHBA-ës, në kuadër të planit të tij "Institutit të Shoqërisë së Hapur",

Mirpo ai që nuk i u nështrua parasë së tij dhe ai që sfidoi Sorosin, deri sa erdhi në shfaqje e tij tek debati, "Mano a Mano-, ishte Juan Williams. Ishte Williams që shkoi kundra dëshirës së Sorosit i ftuar i panelit të emisionit në kanalin televizivë Fox News, nga gazetari konservator Bill O'Relly në emisionin "Faktori O'Reilly" të hënën, megjithse më pasë ai u ndëshkua nga Sorosi" citohet të ketë thënë gazetari i njohur Glenn Beck i Fox News
Sipas gazetës së përditëshme njujorkeze Daily News, " largimi nga puna i analistit National Public Radio Juan Williams për komentet e bëra në lidhje me muslimanët, "janë të kombinuara me vendimin e pas kuintave" me ato të krahut të majtë që ka përdorur miliarderi George Soros, në 'donacionin e fundit me 1.800.000 dollar" . Kjo thotë Daily News kanë rindezur thirrjet për t'i dhënë fund subvencioneve NPR's nga miliarderi majtistë George Soros dhe tatimpaguesit amerikanë."

The Examiner.com e Los Angelesit, ka deklaruar se "paratë e Sorosit tani ka filluar të kthehen në " vida presioni në SHBA." pasi ai pati sukses me këto donacione në Europën juglindore nëpërmjet Soros’ Open Society Institute - "Instituti i Shoqërisë së Hapur".


No comments: