Saturday, April 23, 2011

Kryespiuni i CIA-s në Tiranë, Charles Hostler promovon librin e tij


Nuk është thjesht një ngjarje e rrallë që një ish shef i CIA-s të vijë në Tiranë. Në fakt ne prisnim Xhorxh Tened, por të premten mbrëma në Tiranë ka qënë Charles W. Hostler. Natyrisht vizita e tij nuk ka të bëjë më punët e shërbim sekret, por me daljen në shqip të librit të tij "Një jetë e madhe", bërë të mundur nga shtëpia botuese "55". Diplomati amerikan ka promovuar librin e tij , dedikuar tërësisht rrëfimeve të ngjarjeve dhe historive që ka jetuar gjatë shërbimit të tij sekret për shtetin amerikan.

Sipas botuesit dhe miqve të tij, libri me titull ""Një jetë e madhe" është një leksion për atdhedashurinë. Hostler i ka shërbyer inteligjencës ushtarake nga viti 1942-1963. Për herë të parë ai ka shkelur në Shqipëri në vitin 1942.

Për vepren e ish shefit të CIA-s, botuesi i librit Fahri Balliu nënvizoi se ky është një libër i veçantë, sepse tregon se si një njeri i përkushton gjithë jetën e tij një vendi.

Rrëfimet më pikante në këtë janë "Mashtrimi dhe kundër spiunazhi në OSS në Luftën e II Botërore", "Lufta e Gjirit Persik" "Intrigat e CIA-s në Liban dhe Siri”.

No comments: