Saturday, February 12, 2011

Meta: Imuniteti, heqje pa proçedura


Kreu i LSI-se Ilir Meta, ne nje konference per shtyp ka deklaruar se do t`i kërkojë kryetares së Kuvendit Jozefina Topalli, për të hequr imunitetin e tij pa procedura.

“Me qëllim që të çmontohen akuzat televizive ndaj personit tim, në emër të opinionit publik, i kërkoj zonjës Topalli vazhdim të deklarimit tim për dhënien e imunitetit në mënyrë vullnetare, që ta autorizojë atë pa procedurë parlamentare, në mënyrë që prokuroria të mos ketë asnjë justifikim për detyrime ligjore”.

“Sa u përket hetimeve për video-kasetën me Priftin, jam i pari i interesuar për ecurinë e tyre në respekt të moralit tim. E lashë imunitetin me vullnet dhe dëshirë e kam kurajo të përballem me të vërtetën. Jam paraqitur vetë në prokurori për këtë çështje”.
Kjo ishte deklarata, lidhur me shkresën që organi i akuzës i ka dërguar Kuvendit për heqjen e imunitetit ndaj tij dhe ish-ministrit Prifti për të mundësuar ecurinë e hetimeve mbi videon që u transmetua pak javë më parë rreth tyre.

“Jam i bindur që e vërteta do të triumfojë dhe e vërteta është ajo që deklarova në fillim, pas akuzave. Pikërisht, ajo që videoja, ishte një montim televiziv”, tha Meta.

Ish-numri dy i qeverisë e ka vlerësuar videon me Priftin si një sulm politik ndaj tij,duke shtuar ndër të tjera faktin se e vërteta le të dalë me ekspertizë vendase dhe të huaj dhe se këto ekspertiza i kemi realizuar.
“Me teknologjinë e sotme, është e lehtë të manipulosh, por sot gjithashtu është e lehtë që të verifikohen manipulimet”, tha ai.

No comments: