Friday, March 4, 2011

Prokurorët gjermanë: Ukës iu bllokua arma

Ai u shpreh i tronditur nga një video që kishte parë pak ditë më parë në një faqe islamike, ku tregoheshin pamje të disa burrave të cilësuar si amerikanë, duke përdhunuar një vajzë afgane.
Prokurorët gjermanë: Ukës iu bllokua arma
Më shumë njerëz mund të kishin vdekur në sulmin e 21-vjeçarit Arid Uka ndaj autobuzit me ushtarakë amerikanë në aeroportin e Frankfurtit, të mërkurën, pasi arma e tij u bllokua pas të shtënave të para.

Lajmin e publikoi BBC në mesditë, duke cituar burime zyrtare në prokurorinë gjermane. Në mëngjes u bë publike se kosovari, një ekstremist islamik, kishte kryer ngjarjen për “t’u hakmarrë për mizoritë e ushtarëve amerikanë në Afganistan”.

Ai u shpreh i tronditur nga një video që kishte parë pak ditë më parë në një faqe islamike, ku tregoheshin pamje të disa burrave të cilësuar si amerikanë, duke përdhunuar një vajzë afgane.

Sipas prokurorëve që po hetojnë ngjarjen, pistoleta e 21-vjeçarit u bllokua pas të shtënave të para, duke kufizuar përmasat e tragjedisë.

Ndërkohë, janë ngritur pesë akuza për kosovarin, përfshi dy vrasje me paramendim në rethana rënduese. Ai rrezikon të dënohet me burgim të përjetshëm.

Dy viktimat e ekstremistit janë piloti 25-vjeçar, togeri Nicholas Alden dhe rreshteri 21-vjeçar, piloti Zachary Cuddenback.

No comments: