Saturday, January 29, 2011

Rama rrëfehet në “Tonight” me Ilva Tare


Pak orë pas përfundimit të demonstratës homazh në nder të viktimave të 21 janarit, kryetari i opozitës Edi Rama i pranishëm në emisionin “Tonight” nga gazetarja Ilva Tare deklaroi se kjo nuk ishte një luftë për pushtet dhe një luftë personale, por homazh në nderim të viktimave të pafajshëm. Më tej, Rama shtoi se rruga e protestës do të vijojë, kjo për ti dhënë fund kësaj qeverie dhe për një garanci ndaj qytetarëve që të rizgjedhin.

“Nderimi për këta tre burra te pafajshëm, për ata shqiptarë të zakondshëm në rrugën e kësaj proteste. Nuk erdhën për të marrë zyrën e Saliut, por erdhën për tu bashkuar me të tjerë për një Shqipëri më të mirë, ishte një detyrim më i madh sepse të rinim për të dëgjuar partnerët ndërkombëtarë. Besoj se anullimi i demostratës do të ishte zëvëndësimi i gradës me frikën. Do të ishte pranimi i frikës dhe zhytje nga një errësirë për të cilën duam të dalim sa më parë”.


Ndërsa e konsideroi demonstratën e sotme si një mesazh dhënë njëzëri nga populli shqiptar, kryesocialisti shtoi se kjo demostratë u provokua rëndë, ndaj ndodhi 21 janari.

“Demostrata e 21 janarit u provokua rëndë për ato arsye te cilat dalin në pahë dita ditës. Eshtë i pari i një regjimi kusarie dhe matrapazllëku që e refuzojnë, dhe kjo është më e pakta që mund të thuhet për të, sepse mbi të rëndon vrasja e njerëzve të pafajshëm. Në demostratën e 21 janarit, pati një provokim të përsëritur, dhe arsyet janë duke dashur që të vendosë një gjendje të re me opozitën”.


“Demostruesit kanë pasur një reagim që nuk hyn në kornizën e nje proteste paqësore, se në 21 janar është provokuar rëndë nga qeveria dhe nga duart që çorientuan dhe policinë”.


Ndërsa kryeministri Sali Berisha akuzon kryeprokuroren Ina Rama dhe Edi Ramën për një puç shteti ndër të cilat duhet të paguhet, kreu i PS-së theksoi se në këto kushte po ndodh një grusht shteti i bardhë.
“Ajo që po ndodh është zhvilimi i një grushti shteti pa tanke, pa mjete ushatarake, por që synon kapjen e institucioneve nga qëndra e pushtetit ekzekutiv. Ky puç shteti i bardhë po organizohet dita ditës. Në këto kushte, kur ka një dhunë të përminutëshe të Saliut dhe regjimit të tij për të deligjitimuar Prokurorinë e Përgjithshme, mbase ka qënë një mënyre për ti dhënë një legjitimitet të plotë hetimeve nga ekspertë amerikanë”.


Kryesocialisti Rama siguroi komunitetin ndërkombëtar, por edhe të gjithë popullin shqiptar se e gjithë çfarë kërkohet është një proçes politik i arsyeshëm e të vendosen në tavolinë interesat e vendit.

No comments: