Saturday, January 29, 2011

Kisha e Shna Ndout në Laç, nis pelegrinazhi dimëror

Dita e 17 janarit është një ditë e veçantë për Kishën e Shna Ndout në Laç, pasi ndryshe konsiderohet se dita e shenjtë e kësaj kishe dhe është dita e pelegrinazhit për stinën e dimrit.

Njerëz nga qytete dhe fshatra të ndryshme të Shqipërisë kanë ardhur për t’u lutur në Kishën e Shna Ndout, kishë e cila për të gjithë pelegrinët është e shenjtë.

Ndërkohë që pas 3 muajsh, në stinën e verës fillon pelegrinazhi i 13 të martave, të cilat përkojnë me ditën e 13 qershorit, Ditën e Shënuar të Kishës së Shna Ndout.

Pelegrinë jo vetëm nga Shqipëria por edhe nga jashtë saj vijnë për t’u lutur gjatë pelegrinazhit të 13 të martave të Shna Ndout.

Kisha e Shna Ndout në Laç, renditet ndër 6 vendet më të mëdha të pelegrinazhit në botë।

No comments: