Thursday, February 8, 2024

Formula e Rexhep Meidanit për zgjidhjen e krizës në Parlament: Të tërhiqet më i forti

 


Rexhep Meidani u rikthye në kohën kur ushtronte detyrën e parë të tij si pedagog, këtë herë duke dhënë leksione për ndryshimet e Kushtetutës në 25 vite; por nga auditori me studentë presidenti i tretë në sistemin demokratik nuk ju shmang pyetjes së Top Channel për agresivitetin e politikës sot e dhënies së formulës së zgjidhjes..

Si e shikoni situatën aktuale në Parlament dhe kush mendoni se duhet të tërhiqet?

Rexhep Meidani: Normalisht duhet të tërhiqet më i forti, domethënë pjesa e qeverisë. Besoj do të reflektojnë sepse kështu nuk mund të vazhdohet. Në të gjitha rastet kur ka konflikt, ai që është i forti bën lëshimre. Kështu kemi vepruar edhe ne. Për të gjetur zgjidhje i takon atij që ka mundësitë më të mëdha, pushtetin në dorë.

Këshillat e presidentit Meidani vazhdojnë më tej për socialistët që të mos pengojnë krijimin e komisioneve.

“Ndryshimet e fundit në rregulloren e parlamentit unë nuk i quaj normale. Komisionet parlamentare japin frymëmarrje demokratike jo vetëm Parlamentit, por edhe shoqërisë, e kufizimin e tyre nuk e quaj element pozitiv”.

Teksa pret që hapin e parë ta bëjë mazhoranca për zbërthimin e ngërçit, presidenti Meidani shfaqet kritik edhe për pafuqinë që ka sot kreu i shtetit; ku është e nevojshme sipas tij ndryshimi i mënyrës së zgjedhjes.“Presidenti aktualisht është jashtë loje. Thelbi është se aktualisht roli i tij është i dobët, e nuk përfaqëson zërin e qytetarëve se nuk është zgjedhur nga populli. Situata nuk është pozitive”.

No comments: