Tuesday, October 4, 2011

REGJISTRIMI I POPULLSISE NE SHKODER


43434343
Pavaresisht se ne diten e 4-te te tij, procesi i regjistrimit te popullsise ne Qarkun e Shkodres po ecen sipas parashikimeve te drejtuesve te Instat ne Shkoder. Nje fakt i tille eshte pohuar nga burime prane ketij institucioni te cilet bejne me dije se deri ne keto momente, qytetaret i jane pergjigjur pozitivisht anketuesve te cilet po kryejne regjistrimin e popullsise. Megjithate duhet theksuar fakti, se numri i te regjistruarve deri tani, ne Qarkun e Shkodres, eshte i paperfillshem per vete faktin se ky proces eshte ende ne hapat e pare te tij por pritshmerite jane pozitive, duke deklaruar se gjithcka do te perfundoje ne baze te rregullave te vendosura ne afatin e 3 javeve. Anketuesit që po kryejnë regjistrimin e popullsisë në terren nuk kanë të drejtë të bëjnë verifikim të deklarimit të qytetarit duke i kërkuar këtij të fundit dokumenta, si pasaportë apo kartë identiteti. Burime prane instat bejne me dije se deklarimi i qytetarit eshte i lire dhe shkruhet ashtu sikurse ai deklaron, por mbetet nje faze e dyte ku do te verifikohen te dhenat e marra, ku ne rastet kur te dhenat do te jene te rreme atehere, do te kete edhe penalitete.Pervec penalizmit, INSTAT ende nuk ka percaktuar, se si do te veprohet me rastet, kur qytetaret mund te kene bere deklarime te rreme jo vetem ne ceshtje qe i perkasin etnise dhe fese,  pasi sipas specialisteve kjo i perket nje faze te trete. Por duke theksuar se nuk do te kete rikthim per te marre te dhena te sakta tek qytetaret, atehere keto deklarime perjashtohen nga rezultatet perfundimtare qe do te nxjerre INSTAT ne kete census.

No comments: