Monday, December 2, 2013

Akt i rende antikushtetues i qeverise Rama - Meta.

Te dashur miq, kryepolici, kryehetuesi etj etj, pra kryekreu Edi Rama, ne nje akt te mirfillte antikushtetues, me nje urdher te Lei Fenit te tij Tahiri, nuk lejon daljen jashte shtetit te qytetareve qe jane gjobitur per kundravajtje per makinen e tyre dhe nuk kane paguar gjoben. Ky urdher i Edi Rames, unik ne llojin e tij ne historine e nje vendi te lire, i firmosur nga Lei Feni Tahiri, eshte nje dhunim flagrant i nenit 38, pika 2 e te cilit thote se askush nuk mund te
pengohet te dale lirisht jashte vendi si dhe nenit 17 te Kushtetutes sipas te cilit lirite dhe te drejtat themelore te qytetareve, te garantuara me Kushtetute, mund te kufizohen vetem me ligj.

Mirepo ne revanshin e ndertimit te shtetit policor, per kryekreun Rama, Kushtetuta eshte thjesht nje leter e vdekur, vullneti i tij eshte mbi çdo gje. Ky eshte nje akt i rende antikushtetues qe dhunon lirine e levizjes se shqiptareve, njeren prej arritjeve me te medha te tyre. Perseri kesaj i thone me vrap drejt te shkuares. sb

No comments: