Thursday, June 27, 2024

Axhami: 80 vjet nga genocidi grek mbi popullsinë civile shqipëtare të Çamërisë!

 


Shpetim Axhami: 80 vjet nga genocidi grek mbi popullsinë civile shqipëtare të Çamërisë!

Në këtë fund Qershori mbushen plot 80-vjet nga masakra greke mbi poullsinë shqiptare të Çamërisë.
Këmbëngulja e shtetit shqiptar dhe vlerësimi për zgjidhje i kësaj çeshtje nga faktorët ndërkombëtarë mbetet akoma i vonuar.
Kjo mbetet një prej masakrave më mizore të shekullit XX-të bërë pa shkak, mbi civilët e pafajshëm të një populli autokton në trojet e veta, thjeshtë për spastrim etnik.
Shteti shqiptar duhet që Çeshtjen Çame ta trajtoj si një çeshtje prioritare në çdo tryeze me palën greke ku diskutohen çfardolloj marrëveshje apo negociate me ta, ajo nuk mund të anashkalohet për çfardo lloj interesi apo kushtëzimi të palës greke.
Kjo çeshtje duhet të ngrihet e të diskutohet në nivele të larta të politikës, diplomacisë dhe institucioneve nderkombëtare Euro-Atlantike, për ta njohur, për ta shtrua për zgjidhje dhe për ta zgjidhur përfundimisht atë.
Qoftë e afërt dita kur Kosova dhe Çamëria të i bashkohen Shqipërisë🇦🇱

No comments: