Saturday, January 4, 2014

Mijra emigrantë udhëtojnë me traget nga Mali Zi/ Cmimet 50% më pak se porti Durrësit. Miliona euro humbje për Shqipërinë

Mijra emigrantë shqiptarë udhëtojnë me kilometra për tu hipur trageteve drejt Italisë as nga Durrrsi, as nga Shengjini, as nga Vlora, as nga Saranda por nga Bar (Tivar) të Malit të Zi. Cmimet tre herë më të larta të trageteve dhe linjave detare monopol
në Shqipëri detyrojnë shqiptarët nga të gjitha trevat të cilët erdhën për të kaluar pushimet dimrore në Tiranë Prishtinë, Tetove, Shkup, Korcë etj pranë familjeve të tyre që ata të mos udhëtojnë nga portet shqiptare por ato malazeze. Linjat malazeze afrojnë cmime shumë të ulta dhe kjo ka tërhequr mijra udhëtarë duke nxjerë miliona euro jashtë Shqipërisë. Ministria e Transporteve hesht dhe nuk jep asnjë koment për këtë ceshtje.  /opozita.com/

No comments: